Backup

Backup: is het nodig?
De website staat op een server van Google. Het is een gratis aanbod; je krijgt geen garantie dat de website gebackupt wordt. Ook zou Google er op een dag mee kunnen stoppen. Maar dan zal Google tijdig waarschuwen. Ik heb het nog nooit meegemaakt dat een website verloren ging, sinds ik in 2009 met Google Sites begon. En zoeken naar “google site lost” levert ook geen klachten op van mensen die hun site zijn kwijtgeraakt. Ik denk dat het risico erg klein is.   Voor wie maatregel wil nemen.
De eenvoudigste oplossing: kopieer je Google website
Je kan zelf een kopie maken van de hele website. Dat is de makkelijkste oplossing. Er is een kleine kans dat  de originele website en de backup op dezelfde server staan. Als die crasht, dan zijn  beide websites verloren.

  • Meer – Site beheren – Algemeen – Deze website kopieren
  • Kopieren1
  • Zoekmachines houden niet van dubbele websites. Open de backup site en stel hem in op Prive. Meer – Site beheren – Delen:Prive
Een backup maken via browser Firefox
Gebruik de addon: Scrapbook plus  
Een oude versie van een pagina terugzetten
Google bewaart oude versies van je pagina. Meer -> Revisiegeschiedenis Revisie Kies de versie die je wil behouden met de knop: (Naar deze versie terugzetten)
Een verwijderde pagina terugzetten
Onderaan of bij Site beheren bovenaan zie je: recente site activiteit.   Scroll naar beneden tot je je verwijderde pagina ziet. Klik erop en je ziet de knop om hem te herstellen. PaginaHerstellen