Intern geheugen opruimen van je smartphone

Het geheugen van mijn smartphone (een Samsung J7) slibde steeds voller; er was te weinig ruimte om grotere luisterboeken te downloaden. Als ik inhoud van de smartphone op mijn computer bekeek, zag ik voor de Phone een rode streep.

Apparaatonderhoud gebruikte ik al en  terugzetten naar fabrieksinstellingen (instellingen resetten, na maken van backup) hielp iets, maar niet voldoende

Wat meer hielp het interne geheugen te vergroten:

  • Google Photo’s: instellen op Hoge kwaliteit ipv originele foto’s.
  • Google photo’s: ruimte vrijmaken, leek niet goed te werken.
  • De gratis apps van AVG anti virus en AVG cleaner lukte dat wel.
  • De app Revo uninstaller zou onnodige bestanden opruimen, maar bij het deinstalleren van 2 apps trof hij die niet aan. Voor de zekerheid laat ik hem toch even staan.
  • Ik heb eens goed gekeken naar reviews van apps die ik had geinstalleerd maar weinig gebruikte en op basis daarvan kon ik er toch nog 3 verwijderen.

Het resultaat: 2,36 GB vrij op een totaal van 10,8 GB. Hier valt goed mee te werken.

Maar het kan beter: ik koos voor deze oplossing: ik kocht een snel sd kaartje gekocht bij Coolblue (SanDisk MicroSDXC Extreme 64 GB 160MB/s + SD Adapter)
Ik zette mijn mobiel in “ontwikkelaars modus” en zette een vinkje naast: ‘Toestaan van apps op externe opslag afdwingen’.
Je bepaalt dan zelf welke apps op het geheugenkaartje terechtkomen.
https://www.androidplanet.nl/tips/gear-vr-apps-opslaan-sd-kaart/

Ik had eerder al uren geprobeerd het sd kaartje te gebruiken voor het interne geheugen, maar dat lukte me niet. Daar zitten ook nadelen aan, want het geheugenkaartje is kwetsbaarder en langzamer. Bij bepaalde apps zal je niet blij zijn met die tragere werking.
Bij dit uitproberen installeerde ik ook de Link2sd app die misschien nog wel van pas komt. Hiermee krijg je een melding als een app ook op de sd kaart geinstalleerd kan worden.