Mijn mobiel (Huawei P8 Lite) werd traag en vertoonde kuren

En het bleek zelf op te lossen.

 1. Voor 16,95 kocht ik een nieuwe accu plus gereedschap bij https://www.gsmpunt.nl/batterijen/huawei-hb3742a0ezc-batterij-p8-lite-origineel
  Op de bestelpagina staat ook een video. Helaas stopte de video bij het verwijderen van de oude accu. En pas toen zocht ik naar een betere.
  Dat werd deze, helaas in het Frans, maar het brengt ook het vervolg heel goed in beeld. En vooral deze handeling: je moet een stickertje met de bedrading er voorzichtig aftrekken en op de nieuwe plakken.
  De 2 video’s onder elkaar:


  De Franse versie heeft beter gereedschap meegeleverd gekregen dan ik bij gsmpunt. De 2 schroevedraaiertjes waren wel heel prettig, maar met het blauwe plastic kreeg ik de achterkant van het mobiel echt niet open. Met een stanleymes lukte het ook wel.
 2. Hoe spaar  je je accu? Artikel (engels) uit april 2018. Onder andere: laadt hem bij voorkeur tot 50%.
  En hier in het Nederlands: https://www.pdashop.nl/advies/tips-opladen-smartphone.html, met zelfde strekking.
  Nog één: https://www.simyo.nl/blog/fabels-en-feiten-je-smartphone-batterij-opladen/
 3. Bij gebrek aan intern geheugen: Installeer je apps standaard op je sd kaart: https://www.tabletsmagazine.nl/2017/04/apps-naar-je-sd-kaart-verplaatsen-met-android/
  NB: de Luisterbieb app neemt heel veel interne geheugenruimte.
 4. Kies een Lite versie van je favoriete app: https://play.google.com/store/search?q=lite&c=apps
 5. Nog niet toegepast, maar dat probeer ik als mijn nieuwe accu ooit kuren gaat krijgen: https://www.gearbest.com/blog/how-to/4-secret-ways-to-revive-any-dead-phone-battery-1012 (met onder andere de tip om hem in de vriezer te leggen)