Vraag hier computerhulp als u even vastzit
dec 102010
 

Vandaag kreeg ik een vraag van iemand over zijn laptop:
“Opeens werkt mijn windows wachtwoord niet meer en kom ik mijn laptop niet meer in”

Hij was zich van geen kwaad bewust, had niets gedaan en zeker zijn wachtwoord niet zelf veranderd. Het ging om een XP systeem.

Met de duidelijke aanwijzingen op deze site: http://pogostick.net/~pnh/ntpasswd/ lukte het goed om het wachtwoord te verwijderen.
Stappen hiervoor:

 1. Download het programma op de pagina onder het kopje Bootdisk.
 2. Dubbelklik op het programma en kijk of er zich iets opent. In mijn geval was dat Roxio Creator.
  Dat programma vraagt om een lege cd en brandt daar een image van.
 3. Stop de cd in de computer en volg dan de aanwijzingen op het beeldscherm.
  Klik op  The walkthrough and instructions is now on its own page! Dan zie je precies wat je moet doen.
  Je kan bijna overal op antwoorden door de Enter-toets in te drukken.  Op het eind gaat het wat anders:

  Je moet dan kiezen voor 1. Even later kan je intypen voor welke gebruiker je het wachtwoord wilt wijzigen. Daarna kan je een keuze maken uit onderstaand rijtje:
  Als iemand’s wachtwoord geblokkeerd is, kies je eerst voor 4. En later voor 1. Optie 2 wordt niet aangeraden.Afsluiten is ook nog even zoeken: shift en 1 maakt het uitroepteken. Daarmee beeindig je deze mogelijkheid om een gebruiker te kiezen. ======== chntpw Main Interactive Menu ========

   Loaded hives: <sam> <system> <security>
  
    1 - Edit user data and passwords
    2 - Syskey status & change
    3 - RecoveryConsole settings
      - - -
    9 - Registry editor, now with full write support!
    q - Quit (you will be asked if there is something to save)
  
  
   What to do? [1] -> q
  
   Hives that have changed:
    # Name
    0  - OK

  Daarna kwam ik zonder wachtwoord de laptop binnen.
  Een wachtwoord alsnog instellen is niet moeilijk. Volg de aanwijzingen op deze pagina.

  Maar ik was er nog niet.
  De Laptop bleek vreselijk traag. Het duurde eindeloos om het configuratiescherm of Word op te starten. En Registry Reviver was duidelijk aanwezig. Het leek alsof dat programma bezig was en steeds harder aan het werk. Maar ik kon het niet stoppen, ook de combinatie Ctrl-alt-delete om bij Taakbeheer te komen werkte niet meer.

 4. Ik had al geinformeerd of hij er programma’s op had gezet, het liefst zou ik systeemherstel doen naar een eerdere versie. Dat is vaak de eenvoudigste oplossing. Alle data blijven bewaard, alleen programma’s die je naar een bepaalde datum heb geinstalleerd ben je dan kwijt. Dankzij veel geduld (en opnieuw opstarten, want dan was de pc nog enigszins op snelheid) lukte het me om dit een paar keer te doen, maar zonder resultaat. De oudste versie was de installatie van Registratie Reviver, een maand eerder.
 5. Gegoogled naar Registry Reviver.

  Geen reden tot zorg, zou je denken.Maar elders vond ik :
  I used this registry cleaner this week, I did the free scan then I did the clean up of the free 15, I then had nothing but problems my computer crashed, I had to do a back to factory restore. I do not think think this registry cleaner should be used as I think it does more harm than good and should be avoided.
 6. Nog even getwijfeld en geprobeerd om met een originele XP cd het systeem te repareren. Echter dit programma vroeg om een wachtwoord van de administrator en dat had ik verwijderd. Met drukken Op Enter raakte ik uit het programma.  (later gevonden dat ik op F8 had moeten drukken).  Ik wist dat toen niet en besloot Registry Reviver te verwijderen.
 7. Dat ging gelukkig eenvoudig via Alle programma’s – Registry Reviver en dan deinstalleren oid.  Dat had gelukkig direct effect: de pc werd sneller.
 8. Als tip meegegeven om voortaan Glary Utilities te gebruiken. Ik probeer ook wel eens een programma uit, maar zodra ik rare dingen merk, zet ik het systeem terug naar een oudere versie. (Alle programma’s – Bureau accessoires – Systeemwerkset – systeemherstel.
 9. Helaas bleken er nog een paar problemen: zo gauw je iets wilde typen, bleef het vakje wit. Er leek niets te gebeuren. Het grotere scherm erachter veranderde van kleur. Dit bleek te liggen aan de toegankelijkheids opties. En was eenvoudig te verhelpen: start – configuratiescherm – toegankelijkheidsopties – Daarna de wizard volgen en kiezen dat je korte of herhaalde toetsaanslagen niet wilt negeren. Je kan hier per ongeluk in terrecht komen door 8 seconden lang de Shift toets in te drukken en dan Ja te antwoorden op het venster:
 10. Met Glary utilities vervolgens het een en ander laten schoonmaken. Gelukkig werkte toen ook de cd weer: die kon eerst niet opnemen.

Andere tips:

 

  3 Responses to “Wachtwoord kwijt en Registry Reviver”

 1. Ik heb gister het programma van reviver gekocht voor €29,99 ik kan deze niet activeren, ook wordt mijn e-mailadres niet geaccepteerd.
  Wat nu te doen???

  • Beste Cor,
   Waar heb je het programma gekocht? Weet je de website nog? Heb je een bevestigingsmail gehad? Ik had een slechte ervaring met dit programma en kan het je niet aanraden.
   Groet,
   Karla

 2. Ik heb de software geïnstalleerd en een scan laten doen. Resultaten bekeken, en het viel me meteen op dat ze vooral een aantal softwarepaketten wilden verwijderen. Dus software verwijderd via Configuratie. Meteen schreeuwende reclame op het scherm. Daarnaa google search naar Registry Reviver. Wat valt op: zelfs de reviews zijn door Registry Reviver zelf geschreven.

  Kortom, een programma dat stinkt. Volgens RV ruim 800 fouten in de registry. En met een ander pakket ineens stukken minder. Kortom: Amerikaanse half criminele meuk.

 Leave a Reply

(verplicht)

(verplicht)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.