Tips en hulp WordPress

 

Van een aantal websites heb ik voor mezelf en soms ook voor de klant uitgeschreven wat ik gedaan heb, welke plugins gebruikt. Mijn overwegingen om voor een bepaald thema, plugin of functie te kiezen en dergelijke. Ook voor u misschien handig.

Ik bouw vooral functionele websites. Ook deze website is misschien niet heel fraai; zo had het zoekbalkje bovenaan misschien op een iets mooiere plaats kunnen staan. Ook zitten er vast nog typefouten in en het taalgebruik en ook de inhoud is her en der erg technisch. Als ik iets zelf bij herlezen ook niet helemaal meer snap, verduidelijk ik het. Deze website is vooral een naslagwerk voor mezelf. Het is geen gebruikersvriendelijke handleiding voor iedereen. Doe er uw voordeel mee. Als u iets nuttigs vindt en toepast, is het uw eigen verantwoording. Leest u vooral de informatie en aanwijzingen van de maker van de plugin.

Voor een overzicht van door mij gemaakte websites, gaat u het beste naar https://mulderitmaatwerk.nl/websites/.
Ik maakte websites met WordPress, en nog steeds met Google Sites en sinds kort ook met Weebly.
Ook voor de laatste twee is er weer veel praktische hulp, namelijk op: https://mulderitmaatwerk.nl/googlesites

Hulp nodig? Voor 40 euro per uur ex BTW help ik u verder. No cure no pay. Vul hieronder uw vraag in, dan laat ik u weten of ik uw vraag denk te kunnen oplossen en ook in hoeveel tijd. Noemt u ook de website waar het om gaat.

Sinds 2016 neem ik geen nieuwe opdrachten aan voor het maken of verbouwen van websites met WordPress. De reden is dat er zoveel ontwikkelingen zijn. Mijn oude kennis en ervaring zit in de weg; het kost mij teveel tijd en moeite om me alles goed eigen te maken. De jonge garde is er mee opgegroeid, is vaardiger en creatiever. Ik pas.

Ik wil ook meer tijd gaan krijgen voor de inhoudelijke invulling van een websites van projecten waar ik zelf bij betrokken ben, zoals: https://eetbaarnijmegen.nl en https://samengezondetennijmegen.nl. Advies, waarmee u zelf verder kunt, geef ik nog wel graag.

Een website kan een soort visitekaartje zijn met uiteraard wel alle relevante informatie erop. Het echt uitdragen van je ideeen en klanten vinden kan veel beter met social media, zoals facebook, twitter of anderszins. Natuurlijk moet je website dan wel in orde zijn en geen dode linken bevatten. Bij WordPress komt meer kijken aan onderhoud dan bij Google Sites en Weebly sites, omdat het een open source programma is, waarbij je zelf de juiste plugins moet kiezen en moet updaten. Soms wordt een plugin niet meer onderhouden en moet je iets anders kiezen.

De websites die ik maakte met WordPress en nog steeds voor anderen wel maak in Google Sites en Weebly zijn stukken minder mooi dan wat er op dit moment kan met WordPress. Maar het volstaat wat mij betreft; wie meer wil: er zijn meer dan genoeg webdesigners.

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Uw bericht