Be theme (Themeforest)

be-theme, Ik koos dit thema voor een site (fairsellingcompass.com), die meertalig moest worden. Dit thema was veel gedownload en leek het te kunnen. Je betaalt per installatie €59.

Echter: ik moest toch zelf een vertaal plugin kopen, want die werd niet bijgeleverd. Gekozen voor de betaalde: https://wpml.org/

Voor de events manager extra gedownload: events manager en wpml compatibility.

events manager

Heel belangrijke aanpassing bij instellingen – events manager – WordPress Evenementarchieven: nee (anders maakt hij de standaard:

Evenement aangepaste berichttypes kunnen archieven hebben, net zoals normale WordPress-berichten. Als dit ingeschakeld is, zal je basisslug http://mulderitmaatwerk.nl/test1/events/ een bericht-geformatteerd archief weergeven van eerdere evenementen.

Let op: Het toewijzen van een evenementen pagina hierboven dit archief zal overschrijven als de URL’s botsen (dit is de standaardinstelling en wordt aanbevolen voor maximale plugin compatibiliteit). U kunt beide tegelijk aanhouden, maar zorg er wel voor dat uw pagina en evenement slugs verschillend zijn.

Maak een nieuw event aan; klik op het plusje: gebruik de knop om alle velden uit de originele over te nemen. Pas dan wordt een nieuw exemplaar in de nieuwe taal aangemaakt. NB: Zoek die nieuwe events op en publiceer ze! (standaard komen ze eerst in draft versie). Dit ging te vaak fout, besloten om alleen de nederlandse pagina te gebruiken.

[collapse]
layout pagina's en berichten

Visual editor.
Heel prettig is dat je gewoon in de WordPress editor je tekst kan schrijven.
Maak met de visual editor een mooie standaard layout en kopieer de code.

Exporteer hem en importeer hem op een andere pagina. NB: hiermee verander je het uiterlijk dus niet makkelijk achteraf! Bij het thema DIVI kan dat wel. Hiermee start het document met 2 lege regels; het gebruikt de content die is geplaatst in het WP gedeelte. Deze content beslaat 2/3 deel van het scherm. links 1/6 e deel vulling, rechts idem.

Zet ook de knop Hide the content op ON; dit voorkomt dat de tekst 2x wordt weergegeven.

Be theme (Themeforest)

[collapse]
responsive

Het was niet eenvoudig om dit goed ingesteld te krijgen bij fairsellingcompass. Hieronder een stappenplan voor een volgende keer

 1. Kies bij be theme options – responsive – general eerst in wat er in het algemeen moet gebeuren:Be theme (Themeforest)
 2. Stel dan een en ander in bij be theme options – responsive – header
  Be theme (Themeforest)
  En vooral bij Menu: vul de minimale breedte in waarop het menu nog op één regel past. Kies bij  menu: initial width een waarde in;
  Default: 1240px
  Values less than 1240 are for menu with small amount of items
  Values less than 950 are not suitable for Header Creative with Mega Menu
 3. Onderzoek mbv http://quirktools.com/screenfly/ of het menu nog op één regel past. Zodra het op 2 regels komt, moet je iets doen: de lettergrootte handmatig aanpassen vanaf die scherm breedte
  (

  @media only screen and (max-width: 768px) {@media only screen and (max-width: 768px) {.container .column h1 {    margin-top: 10px;  font-size:95{6057f192fcaa104d5cef828d6b20b99706932ef5d7e753992a4e9cd8fde980a4}!important} .header-magazine #Top_bar .banner_wrapper {background-color: #DBF1FE!important;}} 

  Of: bij de instellingen van het menu een andere waarde kiezen.
  Be theme (Themeforest)
  Be theme (Themeforest)

 4. Bekijk het dan nogmaals. Check het voor alle apparaten.
 5. Bij deze site was het ook lastig dat ze het menu op een witte achtergrondkleur wilde tonen. Bij responsive gaat het menu naast het logo terechtkomen. Daar zit een blauwe balk.
  Ik heb het voor elkaar gekregen mbv eigen instellingen in css bestand (ook diverse maatregelen om de header kleiner te krijgen) en instellingen mbt Colors (header en menu)

[collapse]