Plugin, beproefd en in gebruik (check feb 2019)

*Featured image from URL

Featured Image from URL

Heel handig bij thema DIVI. Dit thema plaatst nl automatisch de originele afbeelding als featured image/uitgelichte afbeelding. Met als gevolg dat de site langzaam geladen wordt.

Met deze plugin kan je de url opgeven van het feature image. Een plugin om die url te maken of te ontdekken is Image Regenerate & Select Crop
Installeer ze beide en je ziet ze samen in het vakje van de uitgelichte afbeelding staan.

Klik op Image details en je ziet de formaten (dat kan je instellen bij de instellingen van de plugin Image generate and select crop. Met de plugin Simple image sizes kan je ook extra formaten opgeven.
Je kan ook instellen welke formaten je niet wil laten genereren, en je kan ze achteraf verwijderen en hier opnieuw de gewenste formaten aanmaken. In het voorbeeld hieronder zie je al

Welk formaat zal ik eens nemen? Dat hangt af van waar ik de thumbnail nog meer gebruik. Voor de voorbeeldwebsite is dat de blog module. Deze gaat de veel te grote afbeelding nu vervangen.

Kies het juiste formaat, klik op het linkje erboven. Hiermee kopieer je het URL adres.
Plak het in het vakje van deze plugin en klaar.

Hiermee bereik je dat er een uitgelichte afbeelding met deze maten verschijnt bovenaan het bericht; alsook dat de blogpagina er netjes uit ziet en snel geladen wordt.