Deze plugin heb ik niet meer in gebruik, soms vanwege verouderd zijn, soms omdat ik een betere vond, soms omdat ik de functionaliteit niet meer nodig had en ook wel omdat ik er niet goed uitkwam

Maps Marker Pro

Maak eerst de gewenste lagen.
Maak daarna markers: per marker een naam en adres en eventueel beschrijving en geef aan in welke laag hij terecht moet komen.

Je kan ervoor kiezen om maximaal 100 markers onder de kaart te tonen.

Kosten: 39 euro per jaar en duurder.
https://www.mapsmarker.com/

shortcodes

Google maps api niet meer gratis
als de afbeelding niet goed getoond wordt

NB: laat het javascript in de header gelezen worden (staat standaard in de footer); anders toont hij het kleine kaartje niet op dezelfde pagina als de grote kaart. Maps marker pro: instellingen – algemene instellingen – Diversen: Waar wilt u Javascript files invoegen op het frontend?

[collapse]
Gebruikersrollen en rechten om markers en lagen aan te maken

Stel bij marker pro in, dat schrijvers een marker en laag mogen toevoegen en verwijderen. De administrator moet de baas blijven over het toevoegen en verwijderen van andermans markers en lagen(instellingen – diversen)
Bij een website hadden gebruikers de rol Premise gekregen van de premise plugin (niet meer te koop,maar destijds wel voor betaald en nog ondersteund) Alleen als ik bij de markers invulde dat abonnees een marker mochten aanmaken, accepteerde hij het ook voor deze premise gebruikers. Abonnees moeten zich wel inschrijven en een captcha lezen, dat moet maar voldoende beveiliging zijn.

[collapse]
Gebruikt samen met business directory plugin

Plaats een vinkje bij de instellingen van de business directory plugin: Google maps integration. Sinds juni 2016 moet je ook een api code invullen. Zie verderop.

[collapse]
business directory plugin: gehannes met hoofdkaart en categorie kaarten ...

Op de overzichtspagina wil je de hoofdkaart laten zien met daaronder icoontjes met getallen voor de categorieen; klikken erop brengt je bij de gewenste categorie met een eigen kaart die alleen de icoontjes van die categorie toont.

Oplossing: op een overzichtskaartpagina gebruikte ik de shortcode businessdirectory tussen vierkante haken
Maar: dan werkt het zoomen niet goed, ontdekte ik later.
Ervoor gekozen om handmatig linkjes te maken met icoontjes naar de juiste subcategorie. Blijkbaar verstoort de shortcode van de businessdirectory het goed functioneren van mapsmarker pro.

 [mapsmarker layer="10" zoom="15" openpopup="0" mapwidth="100" mapwidthunit="px"]  

Maar let op: deze pagina is een subpagina van de hoofdpagina die alleen de shortcode heeft:

[businessdirectory] 

Deze laatste laat je niet zien in het menu. Hij is echter noodzakelijk om de kaart te laten zien op de projecten-subpagina’s

[collapse]
alleen eigen icoontjes laten zien

Mapsmarker plaatst de eigen icoontjes in een eigen map onder wp-content/uploads: met de naam leaflet-maps-marker-icons, maar deze worden overschreven bij updates.
Maak een nieuwe map aan en noem de map bijvoorbeeld mapsmarker_icoontjes.
Kopieer uit de map “leaflet-maps-marker-icons” het bestand “readme-icons.txt”. Plaats je iconen hierin. Een mooie kleine maat is 32 breed, 37 hoog. Google naar afbeeldingen, icons en geef deze maat op of maak ze zelf.

Open Mapsmarker – Kaart standaardinstellingen – 5e optie: Standaard instellingen voor marker icoontjes.
Zet een vinkje in het vakje naast het vakje Ja bij: Gebruik aangepaste pictogrammen URL en directory.
Vul dan het 2e en 3e vakje in met het exacte adres van de map waarin de icoontjes te vinden zijn en let goed op de verschillen:
icoontjes

[collapse]
maak een duidelijke handleiding voor de beheerder

Bij … krijgt ieder project een herinnering per mail na een jaar, waarin men moet bevestigen dat de pagina nog actueel is.
Zo niet, dan komt het project in de prullenbak.
NB: De marker blijft nog bestaan met verwijzing naar de verloren gegane pagina.
Maar de marker wordt niet getoond op de overzichtspagina van de business directory plugin (wel op die van maps marker; die hoef je niet te gebruiken; en dat is dus ook het verstandigste: om gewoon de kaart van BusinessDIR te gebruiken zonder markers onder de kaart)
Bij de projecten ziet het er dan zo uit: een streep door de categorie ten teken dat het project is verlopen.

projectverlopen

[collapse]
verhuizen naar ander domein

https://www.mapsmarker.com/docs/pro-version-docs/how-to-transfer-your-pro-license-to-another-domain/

[collapse]
lagen nog niet te verstoppen in dropdown menu

lagen-lijstje
Mijn vraag op het forum over een volgorde in het categorieen lijstje: komt er mogelijk aan!
https://wordpress.org/support/topic/new-marker-i-would-like-to-hide-some-layers-in-dropdown-menu-in-backend?replies=7#post-6539394

[collapse]
na update ivm api code, geen kaart, geen markers

Hulp gevraagd bij de makers en prima antwoord gekregen:

1. “You have included the Google Maps API multiple times on this page. This may cause unexpected errors.” So please first navigate to Settings / Basemaps / “Google Maps Javascript API” and enable the option “Dequeue Google Maps API scripts by third parties”. Then try to load the map again to check if it works now. If not, the following error is likely to be still displayed in the browser console (which can be shown by pressing F11):

2. “Google Maps API error: RefererNotAllowedMapError https://developers.google.com/maps/documentation/javascript/error-messages#referer-not-allowed-map-error Your site URL to be authorized: sitenaam.  This means that the allowed referrers for your Google Maps API key is not correct. Please see https://mapsmarker.com/google-maps-javascript-api step 6 for more details. If you set an allowed referrer, make sure it is exactly this: *.domeinnaam/*

Daarna kreeg ik wel de kaart te zien, maar geen markers. Dat bleek een kweste van:
please navigate to Settings / Misc / “Compatibility settings” and set the option “Permalinks base URL” to domeinnaam

[collapse]
plugin even gedeactiveerd: weg waren de markers

Dit bleek gelukkig een kleinigheid: er was een spatie terecht gekomen voor de sleutel op tabblad basiskaarten – Google Maps JavaScript API

[collapse]