Plugin, beproefd en in gebruik (check feb 2019)

*Redis Object Cache

Meer snelheid door slim cache mechanisme, dat veelgevraagde data opslaat

Uit website Vimexx: Redis is een héél slim cache mechanisme, dat op basis van een key -> value werkt. Hierdoor kun je heel veel data, in een Redis cache object stoppen, wat we vervolgens supersnel bij elke bezoeker op de website op de site kunnen ophalen. Hierdoor, hoeft niet bij elke bezoeker, de gehele vaak grote en trage MySQL database door gezocht te worden, maar kan er heel efficient de juiste data aan de hand van de key opgehaald worden.

Aangezien WordPress volledig gebaseerd is op de MySQL database en alle data hierin opslaat, zullen we met deze manier van data opslaan en lezen de WordPress website enorm veel sneller maken. Alle veelgevraagde data wordt namelijk bij de eerste bezoekers direct opgeslagen in de Redis cache waardoor deze cache steeds groter wordt en MySQL zelf steeds minder data hoeft te zoeken.

Maar ook schrijft Vimexx: Redis is een database die veelgevraagde data apart opslaat, dit zorgt voor een flinke snelheidswinst aangezien de webserver de data niet telkens hoeft op te halen en aan je hoeft uit te serveren. Redis is voornamelijk interessant als je een webshop hebt of een website waarbij veel data uit de database gehaald dient te worden. Redis hoeft dus niet voor elke site voor een snelheidsverbetering te zorgen.

Installeer de plugin:  https://nl.wordpress.org/plugins/redis-cache/

Ga naar je provider en volg de aanwijzingen.

Voor Vimexx: https://www.vimexx.nl/help/hoe-activeer-je-redis-binnen-wordpress

*Redis Object Cache

*Redis Object Cache

Klik op  de gewenste database en klik dan op  Get RedisCache DB. en neem de gegevens die je nu krijgt over in deze regels die je moet plaatsen onderaan in wp-config.php.
Net boven:

/** Sets up WordPress vars and included files. */    Het gaat om:
define('WP_REDIS_HOST', '10.0.24.1');    define('WP_REDIS_PASSWORD', 'jewachtwoord');    define('WP_REDIS_PORT', 'jepoort');

NB: per domein kan je maar één keer een database laten maken; je krijgt conflicten als je bijvoorbeeld zowel het hoofddomein als een submap er aan koppelt.

NB: gaat niet samen met de autoclear cache plugin van autoptimize, merkte ik.