Deze plugin heb ik niet meer in gebruik, soms vanwege verouderd zijn, soms omdat ik een betere vond, soms omdat ik de functionaliteit niet meer nodig had en ook wel omdat ik er niet goed uitkwam

Tags for media library

Tags for Media Library

TML – A Plugin for Using Taxonomy Tags on WordPress Media Library Items

NB: deed website crashen medio 2022

Gebruik ipv nextgengallery. Prettig dat de tags van nextgen gallery worden geimporteerd. Het levert een veel informatievere gallery op.

Let op, dat je de permalinks opnieuw laat opslaan.

Bewaar de nextgen gallery eventueel als je later spijt krijgt. De website heeft hem niet meer nodig.

Wel jammer dat de plugin niet actief meer wordt onderhouden. Maar gebruikers mogen het de maker wel vragen als er iets niet goed gaat. Werkt niet samen met Gutenberg.

Filter via Tags for Media Library onder Media. De foto’s zie je hier gekoppeld staan aan de nextgen gallery. NB: filter zetten werkt niet samen met DIVI booster. Wil je het filter gebruiken, zet divi booster dan even uit.

 

shortcode:

gallery columns=”5″ tml_view=”large” tml_views=”standard miro titles large slideshow”

NB: ook de wordpress galerijen, krijgen nu de opmaak en mogelijkheden van TML. Voeg daar dus ook de gewenste shortcode aan toe.
Bij kleine galerijen vind ik dit wel genoeg: tml_views=”standard slideshow”

NB: Bij sommige galerijen kreeg ik met de shortcode (nggallery…) niet de nieuw toegeveogde afbeeldingen te zien. Het webadres van de gallery zelf gaf wel alle afbeeldingen. i kheb er maar voor gekozen om dat webadres te gebruiken ipv de pagina met shortcode.