Deze plugin heb ik niet meer in gebruik, soms vanwege verouderd zijn, soms omdat ik een betere vond, soms omdat ik de functionaliteit niet meer nodig had en ook wel omdat ik er niet goed uitkwam

Video: Cool Video Gallery

Helaas: aug. 2015: werkte niet meer; nu maar overgestapt op hana
De plugin Cool Video Gallery kan zelf gemaakte filmpjes afspelen.

Er ging even wat mis bij het bekijken van foto’s na het installeren van deze plugin. Aanvankelijk had ik daarvoor de nextgen gallery en auto thickbox geinstalleerd.

Die laatste geeft een mooi inzoom effect als je klikt op een foto. Maar na het installeren van deze plugin verdween die functie. Van alles geprobeerd. Niets hielp.Uiteindelijk toch de oplossing gevonden: alle plugins gedeactiveerd. Daarna als eerste de nextgen aangezet. Hij vertoonde het inzoom effect nu ook zonder auto thickbox. Tot mijn verrassing werkte het toen wel en bleef werken terwijl ik stuk voor stuk de andere plugins ook weer activeerde.

NB: standaard stond WordPress bij de multi user site van Tramsition Town Nijmegen ingesteld op max file size.

  <code>upload_max_filesize = 32M  post_max_size = 32M

Maar helaas, ook nadat dit geen probleem meer zou moeten zijn, lukte het niet een bestand te uploaden. Later nog maar eens goed naar kijken.

De plugin laat de video als een popup zien. Zie http://www.boerkoekoek.nl/video/
FireShot Screen Capture #313 - 'Video » Boer Koekoek' - www_boerkoekoek_nl_video

Begin januari, na wat veranderen bij de next-gen gallery plugin (vinkje verwijderd naast: The gallery will open the ImageBrowser instead the effect.

Wat wel werkte is iedere gallery op zich plaatsen met een shortcode:

  [cvg-video videoId='2' width='600' height='400'  /]  [cvg-video videoId='3' width='600' height='400'  /]    

Vergelijkbaar: